Biografie

Ik ben geboren op 12 december 1949 in Staphorst. Mijn opleiding heb ik genoten in Zwolle, waar ik de onderwijsakte schilderen behaalde. Sinds 1975 woon ik in Tiel. Hier heb ik 35 jaar in het onderwijs gewerkt, eerst als docent schilderen en later als onderwijscoördinator Techniek.

Een vroegere collega, Wim van den Anker, heeft mij destijds verschillende technieken van het tekenen en schilderen aangeleerd. Het aquarelleren, waarbij het landschap het hoofdmotief vormt, is tenslotte mijn passie geworden. Dit omdat ik meer schilder dan tekenaar ben.

In september 2010 ben ik gestopt met werken waardoor ik meer tijd heb voor het aquarelleren en exposeren. Bij mijn afscheid heb ik de genodigden een verjaardagskalender aangeboden. Op deze kalender staan dertien aquarellen, in vooral blauwe en groenen tinten, van het Rivierengebied. De kalender werd zorgvuldig samengesteld en is gedrukt op speciaal zwaar papier en is te bestellen via deze website.

Aquarelleren is voor mij een spannende manier van schilderen. Dit omdat je daarbij niets meer kunt herstellen. Het werken in de natuur heeft mijn voorkeur. Daarnaast aquarelleer ik ook binnen aan de hand van foto´s. Het licht is erg bepalend voor de sfeer van een landschap. In mijn aquarellen probeer ik die sfeer te treffen.

Het aquarelleren is voor mij ontspanning en een goede vrijetijdsbesteding. Ik heb mijn werk eerder geëxposeerd in Rhenen, Staphorst, Zaltbommel, Culemborg, Lienden, Geldermalsen, Tiel en Leerdam.